paguanin një monedhë Aplikimi për një kartë Emri i plotë Mbiemri Emri Patronimik

Discuss smarter ways to manage and optimize cv data.
Post Reply
Apuroos2177

paguanin një monedhë Aplikimi për një kartë Emri i plotë Mbiemri Emri Patronimik

Post by Apuroos2177 »

Përndryshe, rregullat për llogaritjen e riparimeve mbeten të njëjta - duke marrë parasysh konsumimin aktual të pjesëve të automjetit. Edhe nëse makina është shumë e vjetër, siguruesit nuk kanë të drejtë të llogarisin amortizimin më shumë se 50%, d.m.th., për çdo konsumim të pjesëve, ata do të rimbursojnë të paktën gjysmën e kostos së tyre.

Por ekziston një nuancë: kur vlerësohen riparimet duke marrë parasysh amortizimin, pagesa sipas sigurimit të detyrueshëm të përgjegjësisë motorike është shpesh më pak se kostoja aktuale e rivendosjes së makinës. Prandaj, mund të mos jetë fitimprurëse të marrësh para për riparime. Nëse riparoni një makinë me shpenzimet e kompanisë së sigurimit, pjesë të reja rezervë do të furnizohen gjatë riparimit. Dhe nëse makina nuk është më e vjetër se dy vjet, atëherë ajo duhet të riparohet nga një tregtar i autorizuar.

Neni 12 i Ligjit Federal-40 "Për Sigurimin e Detyrueshëm të hyrja telefonike e maqedonise Përgjegjësisë Motorike" (klauzola 16.1) specifikon rastet kur, në vend të riparimeve, pronarit të një makine të dëmtuar mund t'i paguhet kompensim monetar.

Çfarë duhet të bëni nëse keni një mosmarrëveshje me kompaninë e sigurimeve
Avokati i Popullit financiar (Ombudsmani financiar) është përgjegjës për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve në lidhje me sigurimin e detyrueshëm të autopërgjegjësisë. Ju mund t'i dërgoni atij një ankesë në internet - përmes formularit të aplikimit. Shërbimi është falas për konsumatorët.

Avokati i Popullit Financiar merret me zgjidhjen e kontesteve para gjykimit.

Me cilat pyetje mund ta kontaktoni:

siguruesit nuk përmbushin detyrimet e tyre sipas marrëveshjes MTPL;
i dëmtuari nuk është i kënaqur me shumën e kompensimit;
punonjësit e servisit nuk e riparuan makinën në kohë, etj.
Avokati i Popullit financiar shqyrton ankesën dhe merr një vendim dhe shoqëria e sigurimit merr përsipër ta zbatojë atë. Nëse siguruesi ose klienti i tij është i pakënaqur, ata mund të.
Post Reply