Pra, nëse dikush dëshiron të mësojë disa këshilla për kopshtarinë dhe kërkon atë informacion, blogu juaj do të dilte dhe ju do të jeni në gjendje të krijoni një marrëdhënie me atë perspektivë duke ofruar informacion të vlefshëm dhe faqen kryesore në të ardhmen për këtë lloji i përmbajtjes.
Këshillë profesionale : Ju Të dhënat e Telegramit mund të shikoni sugjerimet e Google në "Njerëzit gjithashtu kërkojnë" për të zhvilluar përmbajtje të re për atë temë.
Për t'u dalluar, duhet të krijoni përmbajtje edukative, por gjithashtu interesante, relevante dhe të ndashme. Ju mund të zhvilloni shumë lloje të përmbajtjes si:
Përmbajtja në ueb
Faqet e uljes
Videot
Infografikë
Podkastet
Webinare
Udhëzues si të
Letra të bardha dhe kërkime origjinale
Ebooks
Postimet në rrjetet sociale
Listimet lokale
Është e rëndësishme të përmendet video. Google e pëlqen videon si një mënyrë për të dhënë përgjigje për pyetjet e kërkimit. Nëse një term fraze i përshtatet një videoje, Google do ta shfaqë atë.
Kjo pamje e ekranit tregon se çfarë del kur shkruani "si të ndërroni një prizë". Duke qenë se kjo pyetje i jep vetes një tutorial, videot marrin përparësi në faqe. Mbani parasysh këtë kur krijoni përmbajtje video dhe optimizoni atë.
Pamja e ekranit të rezultateve të videove në Google
Këshilla kryesore: Mos harroni YouTube për SEO . Shikoni mënyrat për të renditur videot tuaja duke përdorur SEO në YouTube për të nxitur trafikun.
3. SEO jashtë faqes
SEO jashtë faqes përfshin praktika të jashtme të optimizimit që ndodhin larg sajtit tuaj dhe jo në të.
Teknika kryesore e përdorur për SEO jashtë faqes është ndërtimi i lidhjeve prapa, pasi lidhjet cilësore në faqen tuaj nga faqet e jashtme u tregojnë motorëve të kërkimit se faqja juaj është e vlefshme dhe me cilësi të lartë, gjë që ndihmon në ndërtimin e autoritetit.
Ka shumë taktika për ndërtimin e lidhjeve. Disa nga mënyrat më efektive janë blogimi i të ftuarve , kërkimi origjinal ose përmbajtja e letrës së bardhë, mjetet ose udhëzuesit gjithëpërfshirëse apo edhe përmbajtja e marketingut me ndikim .
Çelësi për lidhjet e pasme është se ato janë cilësore nga një domen autoritar. Një lidhje prapa cilësore (p.sh. nga Forbes ose New York Times) vlen sa 100 lidhje me cilësi të dobët.
Këshillë e sipërme . Rishikoni udhëzuesin tonë të plotë për SEO në faqe dhe jashtë faqes për t'u siguruar që e dini ndryshimin dhe për të përfituar sa më shumë nga të dyja.
4. SEO lokale
SEO lokale po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme pasi më shumë njerëz përdorin celularët dhe pajisjet e tyre zanore si Alexa për të gjetur biznese ose shërbime lokale në një vendndodhje të caktuar. .
Sipas Statista, pajisjet celulare gjeneruan 58% të trafikut global të faqeve në internet, ndërsa 58% e konsumatorëve midis moshës 25-34 vjeç përdorin kërkimin zanor çdo ditë me 16% që kërkojnë për lokale "afër meje".
STAT: 91% e konsumatorëve thonë se rishikimet e degëve lokale ndikojnë në perceptimin e markave të mëdha - BrightLocal
Blogs (është e lehtë të hapësh blogun tënd !)
-